English Español Français Deutsch Italiano Portugu√™s Româna

PROIECTE

Pentru a-şi îndeplini misiunea, asociaţia profesională Women for Positive Action a elaborat o serie de proiecte menite să sensibilizeze publicul faţă de problemele femeilor infectate cu HIV. Scopul acestor proiecte este acela de a încuraja educaţia şi de a stimula comunicarea între femeile cu HIV, pe de o parte, şi cadrele medicale şi susţinătorii/liderii comunităţii implicaţi în tratamentul şi sprijinul acestora, pe de altă parte.

Seturi de planşe educative

Planşele educative care tratează subiecte-cheie relevante pentru femei, cadre medicale şi comunitate, pot fi descărcate din centrul de resurse. Fiecare set de planşe include o prezentare generală a rezultatelor cercetărilor marcante, direcţii de tratament şi studii de caz menite să îndrume utilizatorul.

 • HIV, concepţie, sarcină şi contracepţie
  Acest set de planşe oferă o imagine de ansamblu asupra importanţei planificării sarcinii pentru toate femeile cu potențial de sarcină care sunt seropozitive sau care sunt seronegative, dar al căror partener este seropozitiv.
 • Sănătatea emoţională a femeilor care trăiesc cu HIV
  Se oferă informaţii despre importanţa problemelor din sfera sănătăţii emoţionale a femeilor care trăiesc cu HIV. Acestea includ aspecte legate de depresie, stigmatizare, traumă şi componenta emoţională a sarcinii şi menopauzei.
 • Femeile şi testele clinice în domeniul HIV
  Acest set de planşe trece în revistă răspunsurile diferenţiate la terapie şi diferenţele dintre ratele de includere în teste clinice ale bărbaţilor şi, respectiv, femeilor cu HIV. Se discută, de asemenea, factorii din spatele includerii reduse a femeilor în teste clinice şi importanţa înscrierii şi menţinerii femeilor în teste clinice .
 • Femeile şi testarea HIV
  Este analizată epidemia HIV în rândul femeilor, cu accent pe nevoia de a îmbunătăţi metodele de testare, accesul la tratament şi măsurile de prevenire a transmiterii virusului. Sunt, de asemenea, discutate iniţiativele de a îmbunătăţi metodele de testare HIV şi punerea în aplicare practică a direcţiilor teoretice.
 • Sprijinirea relaţiei dintre pacient şi cadrele medicale
  O trecere în revistă a importanţei unei relaţii pozitive şi fructuoase între femei şi cadrele medicale care le îngrijesc, precum şi recomandări pentru stabilirea unei astfel de relaţii.
 • Credinţă, spiritualitate şi HIV: cum obţinem beneficii şi cum depăşim obstacolele
  Setul de planşe oferă o imagine de ansamblu asupra impactului credinţei, spiritualităţii şi religiei în rândul femeilor care trăiesc cu HIV, fiind recomandat atât liderilor spirituali, cât şi cadrelor medicale.
 • HIV şi înaintarea în vârstă
  Provocările fizice şi emoţionale, asociate cu înaintarea în vârstă la femeile cu HIV, constituie subiectul acestui set de planşe. Aspectele discutate includ menopauza, sănătatea sistemului osos şi schimbările neurocognitive.

Publicaţii

 • O povară emoţională - prin ce trec femeile care trăiesc cu HIV?
  Persoanele seropozitive HIV se bucură de o viaţă mai lungă datorită progreselor din zona de management al bolii. Ca o consecinţă, boala şi factorii legaţi de tratament pot avea un impact asupra sănătăţii emoţionale din diferite etape ale vieţii. Acest articol, publicat de Positive Nation, evidenţiază provocările emoţionale cu care se confruntă femeile care trăiesc cu HIV şi include contribuţii personale din partea membrilor Women for Positive Action. Faceţi clic aici pentru a accesa articolul.
 • Femeile seropozitive în testele clinice: o lacună în practică
  Acest articol, publicat în „HIV Treatment Update”, subliniază importanţa includerii femeilor în testele clinice, revizuind răspunsurile diferenţiate la terapie şi diferenţele dintre ratele de includere în teste clinice ale bărbaţilor şi femeilor. Clic aici pentru a accesa articolul.
 • Sensibilizarea publicului asupra participării reduse a femeilor la testele clinice pentru HIV
  Acest editorial, publicat în „AIDS journal”, tratează actuala reprezentare redusă în testele clinice a femeilor care trăiesc cu HIV . Scopul acestui material este de a sensibiliza asupra necesității de includere a femeilor, în toate etapele, la conceperea, derularea, interpretarea, raportarea şi aplicarea cercetărilor clinice pentru HIV, astfel încât acestea să poată beneficia în mod egal şi corect de aceste studii. Clic mai jos pentru a accesa articolul. d'Arminio Monforte, Antonella; González, Lorena; Haberl, Annette; Sherr, Lorraine; Ssanyu-Sseruma, Winnie; Walmsley, Sharon L; on behalf of Women for Positive Action.Better mind the gap: addressing the shortage of HIV-positive women in clinical trials. AIDS. 2010;24(8):1091-1094.
 • Credinţa şi spiritualitatea în viaţa femeilor care trăiesc cu HIV
  În acest articol, publicat în revista „Positively Women”,  se discută modul în care credinţa şi spiritualitatea pot ajuta femeile să facă faţă provocărilor fizice şi emoţionale ale vieţii cu HIV. Articolul subliniază că liderii spirituali pot juca un rol benefic în sprijinirea pacientelor infectate cu HIV şi discută despre modul în care integrarea credinţei în managementul bolii poate constitui o  parte importantă a îngrijirii pentru unele femei. Clic aici pentru a accesa articolul. Acesta este un număr exemplificativ al revistei „Positively Women”. În ultimii ani, „Positively Women” a dezbătut numeroase aspecte ale vieţii femeilor infectate cu HIV, cum ar fi: drepturile omului; viaţa cu HIV în închisoare; sarcina şi accesul la îngrijire medicală. Dacă sunteţi o femeie care trăieşte cu HIV şi sunteţi interesată să vă abonaţi la această revistă, vă rugăm să sunaţi la 020 7713 0444 sau să trimiteţi un e-mail la info@positivelyuk.org.

Proiecte viitoare

O serie de alte proiecte sunt în curs de dezvoltare, astfel încât vă rugăm să revizitaţi website-ul curând pentru a afla noutăți cu privire la disponibilitatea acestor proiecte. Printre acestea se numără:

 • Lacune de cercetare în managementul virusului HIV la femei
  Pe baza studiilor deja publicate, acest material va trece în revistă datele ştiinţifice disponibile cu privire la managementul virusului HIV la femei şi, mai mult decât atât, va evidenţia domeniile în care încă lipsesc date. Vor fi dezbătute problemele ridicate de aceste descoperiri şi implicaţiile lor pentru femeile infectate cu HIV, dar şi pentru cei care tratează aceste femei, alături de sugestii pentru rezolvarea lor optimă.
 • Articol de fond privind sănătatea emoţională a femeilor cu HIV
  Persoanele infectate cu HIV duc o viaţă mai lungă datorită progreselor înregistrate în managementul bolii. Drept urmare, boala şi factorii legaţi de tratament influenţează sănătatea emoţională în diferite etape ale vieţii. Acest articol va sublinia provocările cu care se confruntă femeile care trăiesc cu HIV, în termeni de sănătate emoţională.
 • Legătura Directă
  Legătura Directă este un instrument simplu, bazat pe dovezi, care sprijină comunicarea eficientă între persoanele care trăiesc cu HIV şi cadrele medicale. Este menită să încurajeze pacientele să pună întrebări despre virusul HIV şi tratamentul acestuia, precum şi să sporească nivelul de înţelegere al medicilor în ceea ce priveşte nevoile pacienţilor. 

Vă rugăm să ne contactaţi pentru mai multe informaţii despre aceste proiecte educaţionale.